Vestsjælland

    Forside
Tilbage

 

Velkommen til Vestsjælland

Vestsjælland udgør en grøn bid af Danmarks største ø Sjælland. Landskabeligt er regionen fyldt med kontraster – fra Odsherreds bakkede landskaber og Sejerø Bugts flotte strande i nord over den flade inddæmmede Lammefjord og Åmosen med den fede jord, de store Sorø-skove til Storebæltskystens strande og klinter.

Der er mange gamle og hyggelige købstæder og havnebyer i Vestsjælland, et par ligger i bunden af kønne fjorde. Hertil skal lægges et væld af små landsbyer.

Røsnæs
Halvøen Røsnæs er Sjællands vestligste punkt og ligger direkte ud til Sejerøbugten. Her er der i klart vejr mulighed for at se helt til Fyn, Samsø og Jylland. Røsnæs er et smukt og helt enestående naturområde med mange små stier og udsigtspunkter. Røsnæs har et rigt dyre- og fugleliv, der gør det ideelt for både fugleinteresserede og lystfiskere. Halvøen er et af de få steder i Danmark, hvor den fredede klokkefrø stadig findes.

Bjerge
Bjerge Strand er et rolig og familievenligt ferieområde med sandstrand og blåt flag. Der er anlagt beachvolley bane og mulighed for strandaktiviteter som windsurfing og lystfiskeri. Bjerge indbyder også til vandreture og gode indkøbsmuligheder. Ikke langt fra Bjerge ligger Svallerup Strand som er omgivet af skove og fredede områder. Også her er der en børnevenlig strand.

Reersø
Reersø er en lille halvø i Musholm- bugten (Storebælt), ca. 100 kilometer vest for København. Halvøen, som er ca. 2 kilometer lang, var tidligere en ø - men har idag fast vejforbindelse til Sjælland via en tange.

Reersø er måske mest kendt for sine haleløse katte, som ellers er sjældne i Europa. Men Reersø er også en hyggelig halvø omgivet af smuk natur. Her findes mange vådområder med bl.a. vadefugle, gæs, hejrer og ikke mindst en interessant flora. Nogle steder er stranden stenet mens den andre steder er rigtig god. Øens naturlandskab er i øvrigt fredet på grund af områdets sjældne dyre- og planteliv. 
På Reersø ligger også flere antikke bindingsværksgårde og huse og en hyggelig lille lyst- og fiskerhavn. Fra Reersø er der desuden en fin udsigt til Storebæltsbroen.

Ikke langt fra Reersø ligger Mullerup Havn. En hyggelig privat lystbådehavn ved god badestrand.